Aquatraining

Voor gezonde paarden betekent een training in de aquatrainer een waardevolle variatie op de dagelijkse training. Aquatraining kan als krachttraining ingezet worden, of als hersteltraining met een focus op balans en coördinatie.De aquatrainer wordt bij het gezonde paard met name ingezet om meer beweeglijkheid in de gewrichten van benen en rug te krijgen, meer spierkracht te ontwikkelen en de balans en coördinatie te trainen.

De bewegingsuitslag van wervelkolom, kogels, voorknie en spronggewricht wordt al groter vanaf water op kroonrand-hoogte. Ook het kantelen van het bekken is al significant groter bij water op kroonrand-hoogte. De zijwaartse beweging en rotatie van de wervelkolom nemen toe naarmate de waterhoogte toeneemt.

Spierkracht, en met name stabiliteit, is tijdens het rijden vooral van belang bij de zwaardere oefeningen die bij vele disciplines gevraagd worden, zoals pirouettes en slidingstops. Overmatige training van deze oefeningen onder het zadel kan leiden tot overbelasting en zelfs beschadiging van gewrichten en banden. Zeker wanneer een beweging onvoldoende gestabiliseerd is, loopt het paard een verhoogd risico op beschadiging. In de aquatrainer is er een rechte belasting van de benen en wordt de belasting van gewrichten en pezen door de opwaartse druk verminderd. Op deze manier is spierkracht optimaal te trainen, zonder de eerder genoemde risico’s.

Aquatraining

1x Aquatraining (losse sessie) €45,

10x Aquatraining (abonnement) €420,-

Training aanvragen

Remedio

Contact