Bewegingspark

In april 2022 hebben wij ons nieuwe bewegingspark geopend ! Wij zijn gevestigd in Venhuizen en hebben plek voor 30 paarden in ons park.

Het hele park is ingericht op het welzijn en de gezondheid van onze paarden. Hierbij speelde mijn inzichten als osteopaat en voedingstherapeut een grote rol. We hebben een park met bijna een kilometer aan pad. Het pad is een soort korrel wat niet te zwaar loopt. Er zijn verschillende hoogteverschillen en voerplaatsen. Deze zijn overdekt zodat de paarden uit de regen maar ook uit de zon kunnen staan. Aan het pad vast zit een grote zandplaat van 60×60 die overgaat in een binnen verblijf waar paarden in kunnen als ze zouden willen.

In de hooiplekken is altijd ruwvoer aanwezig en onze vijver is voorzien wat schoon drinkwater doormiddel van onze waterval, de planten en de vissen. De bomen op het park zullen de komende jaren voor steeds meer beschutting gaan zorgen. Krachtvoer krijgen de paarden in de boxen op stal. Hier zijn er nog 9 van aanwezig en een poetsplaats. Elk paard heeft zijn eigen grote zadelkast. Wanneer nodig kunnen de klanten gebruik maken van onze Vitafloor of het solarium.

Wij vinden het belangrijk dat paarden meer en meer vrijheid krijgen om te kiezen. Willen ze in de zon, de regen, prima maar geef ze een keuze. Uit de praktijk blijkt ook dat veel problemen terug zijn te relateren aan tekort beweging. Ons park motiveert te gaan bewegen, zonder dat er tekort ruimte is. Dat, in combinatie met voldoende en hoogwaardig ruwvoer is in onze ogen een sleutel naar gezond en gelukkig paard !

Ik ben deze plek begonnen om eigenaren en paarden een plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen naar een beste versie van zichzelf. Ieder mens en dier binnen zijn eigen mogelijkheden. Ik wil niet hokjes denken, of in goed of fout. Ik streef naar een individuele aanpak per mens en paard, dat moet kloppen om succesvol te zijn. Er niet één weg, als je maar bewuste keuzes maakt in het belang van het paard !

Mocht je nu interesse hebben in een plek op ons bewegingspark, kun je onderstaand formulier invullen. Als je deze ingevuld hebt ingestuurd bevestigen wij je inschrijving en sta je bij ons op de lijst.

De prijzen op ons park zijn 400,00 euro per paard per maand. Hier zit onbeperkt hooi bij in, de track wordt dagelijks gemest en eens per jaar wordt er ontwormt met equest pramox. De rest van de ontworming gaat aan de hand van tests.

Formulier wachtlijst

  • Nadat wij de formulier hebben ontvangen bevestigen wij even u inschrijving. Alvast bedankt !