Wat is SiliPro ?

Silipro bevat siliciumzuur in combinatie met onder anderen MSM, Curcurma longa L. en Urtica Dioica L. in een zeer goed opneembare vorm. In combinatie met andere ingrediënten is Silipro een voormengsel voor paarden en honden ter ondersteuning van de botten, kraakbeen, pezen, banden, bindweefsel, hoeven en vacht.
Er zijn verschillende redenen waardoor een silicium te kort zou kunnen ontstaan. Als je er voor kiest dit mineraal aan te vullen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goed opneembare vorm. Silipro bevat orthosiliciumzuur wat geproduceerd wordt voor humaan gebruik, door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het zo opneembaar mogelijk maken van dit mineraal.

Wanneer geef je SiliPRO?

  • Bij vermoeden van tekort in het basis rantsoen.
  • Paarden die extra ondersteuning nodig hebben in het bewegingsapparaat, bij groei of herstel van een blessure.
  • Stimuleert de aanmaak van nieuw kraakbeen en bindweefsel.
  • Stimuleert het herstel van huidweefsel.
  • Ter preventie van blessures.

Hoe is dit product ontstaan?

In 2010 kreeg een van mijn paarden een blessure aan de meniscus in zijn knie. Voor het revalideren van zijn blessure kreeg hij een klein weitje langs de rijbak, een wei waar eigelijk alleen maar onkruid stond. Tot de verbazing van mij en de dierenarts verliep zijn herstel boven verwachting goed.

Wat blijkt nu, hij stond op een veldje met veel heermoes, wat veel silicium bevat. Hier kwam het besef dat dit mineraal voor een groot deel verantwoordelijk is geweest voor het herstel van mijn Hierbalino. Sindsdien ben ik opzoek gegaan naar een zo goed mogelijk opneembare vorm van silicium. Ik heb jaren lang gebuik gemaakt van de humane variant. Deze producten worden geproduceerd door Cindro Bereiding B.V. waar ik mee in contact ben geraakt met uiteindelijk dit mooie product als resultaat.

Het gebruik van silicium is in mijn praktijk en op mijn bewegingspark niet meer weg te denken en met mijn paard Hierbalino ga ik nogsteeds blij en gezond aan het werk.