Workshop schrik- en obstakeltraining

Misschien kent u het wel; Ineens de vuilniscontainer langs de weg- De buurjongen die uit de steeg komt gestuift met zijn skelter.
Het enge juryhokje ineens langs de bak.. EENNNGGG is het allemaal!

Iedereen wil plezier en vriendschap met zijn paard.

Dit is alleen iets wat je moet verdienen. Het gaat om bewustwording, hoe leert een paard, hoe train ik een paard, wat is mijn eigen invloed en hoe kom ik tot mijn doel. Met verschillende attributen (zijlen, vlaggen, blokken, lijnen, schuimbuizen, rookmachines, muren, matrassen, vuurwerk) laten we zien hoe je stap voor stap kunt trainen naar fun & friendship.

Je kunt met alle paarden dit soort oefeningen doen, ter bevordering van je training, communicatie en controle. In welke situatie dan ook. We doorlopen 4 basisprincipes van training, die zowel van belang zijn aan de hand als onder het zadel. Voor ons begint hier de training. Met welk paard dan ook.

Wat maakt ons een goede leider?
Die veiligheid, zekerheid en grenzen biedt voor een kader om binnen te werken. Hoe knippen we oefeningen en het aanleren hiervan op in kleine grijpbare stukjes zowel voor ons paard als voor onszelf! Bij het aanleren van nieuwe dingen, is namelijk de timing van belonen essentieel! Maar ook dat we doelgericht een vraag stellen en de intentie duidelijk is. Vervolgens de vraag hoe we belonen, wanneer, wat en in welke mate! Van hieruit creëer je betrouwbaarheid en veiligheid.

Duidelijkheid wat uitmond in het echt ontmoeten van je paard en wederzijds vertrouwen.Dan maakt het niet meer uit wat je tegenkomt, een trailer, een zijl, dat hokje, een brug, je hebt namelijk ten alle tijden controle over de beweging.Belangrijk is dat jij als trainer je bewust word van wat je doet en waarom je het doet, dan maak je de eerste stap naar een beter paardenwelzijn!

De training betreft twee delen. ’s Morgens na de theorie wordt eerst gewerkt aan de hand. Dan is er een pauze om iets te eten voor zowel de paarden als de eigenaren. Na de pauze gaan we de oefeningen onder het zadel doen.Wil jij deze ontwikkeling met je paard en jezelf? Een schrik- en obstakel training bijwonen, of krijg je jou paard al tijden niet in de trailer? neem gerust eens contact op en leg je probleem voor! Fiona biedt workshops en trainingstrajecten zowel bij ons op de accommodatie, als bij u op locatie!

Contact

Remedio
Koggeweg 25
1606 ML Venhuizen

© Copyright - Remedio