Workshop De Centaur Teugeldrukmeter

“Mijn instructie zegt dat ik los moet laten, maar ik heb al niets in mijn handen !” “hij blijft maar vasthouden aan één zijde zonder dat ik trek ! ” “ik hou maar moeite met constante aanleuning!” Op zoek naar dat éne gevoel? meten is weten!

De teugeldrukmeter geeft inzicht in teugelvoering en communicatie tijdens het rijden ! Een mooi streven maar ons gevoel is nogal grillig. Zo kennen we allemaal wel de situatie waarbij een instructeur zegt dat je je buitenhand er aan moet houden terwijl je als ruiter denkt “Maar ik heb mijn buitenhand er toch aan”.
De volgende dag ben je weer in je eentje aan het trainen en zoek je telkens dat ene gevoel uit de les weer op. Wat zou het dan fijn zijn als er een metertje is dat zegt, “Ja nu ben je er!” De Teugeldrukmeter Pro bestaat uit 2 sensoren (+/- 35 gram) die bevestigd worden tussen het bit en de teugel. Via een data logger wordt de informatie verzonden naar een computer aan de rand van de bak.

Met behulp van de speciaal ontwikkelde software wordt de teugeldruk weergegeven in een real time grafiek. Je ziet hierop direct: – Het basis niveau van de aanleuning – De meegaandheid van de ruiterhand – De lichtheid van de hulpen – En het verschil tussen de linker en rechter hand Wat wij veel tegenkomen is dat ruiters het paard willen helpen, in plaats van een hulp geven. Je zou moeten rijden met een bepaald basiscontact. Na het geven van een hulp zou je jezelf ook weer moeten kunnen herstellen, terug naar hetzelfde basiscontact.
Maar dat is nog niet zo makkelijk ! en voor een instructeur ook erg moeilijk te zien hoeveel druk er nu werkelijk is. Daarbij zijn er legio redenen waardoor een paard meer of minder druk zou willen aannemen, denk aan de ruiter, een sterkere linker/rechter hand, een links/rechts gebogen paard, tandproblemen,enz. De teugeldrukmeter meet objectief en liegt nooit. De trainingen worden zowel bij ons op het centrum als op locatie gegeven. Vooraf kun je aangeven waar je problemen tegen komt en tijdens het rijden worden metingen gemaakt en opgenomen. Tussendoor wordt dit besproken en opnieuw gemeten. Na het rijden kijken we samen terug naar de metingen en krijg je advies mee om met je resultaten aan het werk te gaan ! Wil je meer inzicht in je teugelvoering en wil je een afspraak maken voor een consult met de teugeldrukmeter? Dit kan zowel op locatie als bij ons op de accommodatie. Neem gerust contact op of schrijf je in op een van de workshops.

Contact

Remedio
Koggeweg 25
1606 ML Venhuizen

© Copyright - Remedio